Ana içeriğe atla

Çikolata Damlalı Kek

 












Malzemeler:
3 adet yumurta ( oda sıcaklığında olmalı )
1 su bardağı ılık süt ( oda sıcaklığında olmalı )
15-16 yemek kaşığı toz şeker
1/2 su bardağı mısırözü yağı
1 paket hamur kabartma tozu
2 paket şekerli vanilya
2 su bardağı un + 3 yemek kaşığı un ilavesi ( Bardağın boyutlarına göre değişir, hamurumuz ne cıvık olmalı ne de çok katı olmamalı )
1/2 su bardağı kadar çikolata damlası
2 yemek kaşığı kakao.















Hazırlanışı:
Derin çıkur bir kabımızda yumurtaları ve şekeri ilave edip mikserde iyice kar beyazı oluncaya kadar çırpın. Sonra sütü, zeytinyağını, vanilyayı, kabartma tozunu ve unu ilave edip mikserde çırpın. Yuvarlak tepsimizi yağlayıp hafifçe unlayın. Kek hamurumuzdan 1 su bardağı kadarını ayıralım. Diğer kek hamurumuzu kalıbımıza dökelim. Bir su bardağı ayırdırmış olduğumuz kek hamuruna kakao ilave edip karıştırdıktan sonra beyaz kek kamurumuzun orta kısmına dökelim. Üstlerine çikolata damlalarını sepiştirdikten sonra önceden ısıtmış olduğumuz 180 C'lik fırınımızda yaklaşık 40-45 dakika kadar pişirelim. Pişip pişmediğini kürdan batırarak anlayabiliriz, kürdana kek hamurumuz yapışmıyor ise pişmiş demektir. Kekimizi fırından çıkaralım. Kabımızdan daha kolay çıkması için altına ıslak bez serelim. Soğuttuktan sonra kalıbımızdan yavaşça çıkarabiliriz artık.



Afiyet Olsun...Sevgilerimle...

Yorumlar

  1. ellerinize sağlık enfes görünüyor

    YanıtlaSil
  2. canım ellerine sağlık nefis görünüyor doğrusu.süpersin herzamanki gibi...

    YanıtlaSil
  3. Çok teşekkür ederim :))

    YanıtlaSil
  4. Gayecim merhaba kek harika görünüyor ellerine sağ
    lık sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. gayecim kek çok güzel gözüküyor ellerine sağlık seni blogumda mimledim :)
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. defterimde kayıtlı kek tariflerine bir yenisi daha eklenmiş oldu sayende :)
    teşekkür ederim
    ellerine sağlık
    sevgilerimi gönderiyorum...

    YanıtlaSil
  7. Çok teşekkür ederim Deryacığım. Sevgilerimle...:))

    YanıtlaSil
  8. Yeşimciğim çok teşekkür ederim sevgilerimle öpüldün...:))

    YanıtlaSil
  9. Sevgili Aynurcuğum ne demek çok sevindim. Sevgilerimle öpüldün...:))

    YanıtlaSil
  10. Harika görünüyo elinize sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Utku'nun Annesine çok teşekkür ederim. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorum ve katkılarınız için teşekkür ederim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Güllü Elmalı Kurabiye Tarifi

Yiyeceklerin lezzeti kadar göze de hitap etmesi gerekir. Bu yüzden sizlere, bildiğiniz elmalı kurabiyeyi farklı bir şekilde sunmak istiyorum. Umarım beğenirsiniz. Malzemeler: 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı pudra şekeri 1 paket margarin 1 paket hamur kabartma tozu 1 paket vanilya Alabildiği kadar un ( 3,5 su bardağı un ). Hamur sonrasi için malzeme: 1/2 çay kaşığı kırmızı gıda boyası 1-2 çay kaşığı kakao. İç malzemesi: 2-3 adet rendelenmiş elma 3-4 çorba kaşığı toz şeker 1-2 çay kaşığı tarçın 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi ya da fındık. Hazırlanışı: Derin bir kabımıza yoğurt, pudra şekeri, vanilya, oda ısısında yumuşamış margarin, kabartma tozu ve unu azar azar ilave ederek, kulak memesi yumuşaklığında olacak şekilde yoğurun. Hazır hale gelen hamuru üç eşit parçaya bölün. Birincisi sade olacak,  ikincisine 1 çay kaşığı kırmızı gıda boyası ilave edip iyice yoğurun, üçüncü hamur

Mantarlı Tavuk Sote Yemeği

Malzemeler: ( 6-8 Kişilik ) (maliyeti 15 TL) 500-600 gr. tavuk göğsü 400 gr. taze mantar (kültür) 2 adet kırmızı biber 5-6 adet yeşil biber ( ben çarliston kullandım ) 7-8 diş sarımsak 2-3 adet domates ( kabuğu soyulmuş ) 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı domates salçası 2 adet orta boy kuru soğan 1 yemek kaşığı Knorr sebzeli çeşni yeterince tuz yeterince karabiber yeterince kekik yeterince pul biberi 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ. Hazırlanışı: Küp küp doğramış olduğumuz soğanları, tavaya sıvıyağ ekleyip, hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Üstüne kuşbaşı olarak doğradığımız tavukları da ilave edip beraber kavuralım. İnce ince doğradığımız mantarları da ilave ederek, suyunu çekene kadar kavurmaya devam edelim. Mantarlar kavrulurken su bırakacaklardır, bu yüzden suyun bir kısmını bir kaseye aktarın. Sonra halka halka doğradığımız kırmızı ve yeşil biberleri ve ince ince doğradığımız sarımsakları da ekleyerek kavurmaya devam edelim. Tuz, Knorr sebzeli ç

Yalancı Sulu Köfte Tarifi

Malzemeler: 2 su bardağı ince esmer bulgur ya da beyaz ince bulgur 1 adet orta boy kuru soğan 3 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı domates salçası Yeterince tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı köfte baharatı 1 çay kaşığı kimyon 1 adet yumurta 3-4 yemek kaşığı un Bulguru ıslatmak için 1,5 su bardağı sıcak su Hazırlık Aşaması: Kaynatmış olduğunuz 1,5 bardak su ile ince bulguru derin kapta ıslatın. Üstünü kapatıp, çekmesini bekleyin. Soğanlarınızı rendede ya da rondonuz varsa ezin. Islatmış olduğunuz bulgurun soğumasını bekleyin. Soğan, yumurta, salça, tuz, karabiber, kimyon, köfte baharatı, sarımsağı, tuz ve unu ilave ettikten sonra güzelce yoğurun. Sonra bir kaseye su koyun. Köfte hamurundan fındık büyüklüğünde yuvarlaklar yapın, kasedeki suya elinizi az ıslatıp öyle yuvarlayın. Böylece daha kolay yuvarlamış ve köfte hamuru elinize yapışmamış olur. Bu yapmış olduğunuz köfteleri geniş yaygın bir kaba koyun ki birbirlerine çok yapışması