Ana içeriğe atla

Dondurmalı Elma Tatlısı


 Yaz günlerinde serin serin dondurmayla beraber yenilecebilecek nefis bir tatlı...

















Malzemeler:
6 adet orta boy elma
1 adet çubuk tarçın
5-6 adet tane karanfil
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı su
1-2 çay kaşığı kırmızı gıda boyası
Vanilyalı dondurma ya da kremşanti de olabilir.
















Hazırlanışı:
Elmaların kabuklarını soyalım. Elmaların üzerlerinden kapak olacak şekilde kesin ve bir kenara ayırın. Elmaların içlerini bir oyma aleti ile ya da kaşık ile dikkatli bir şekilde parçalamadan yavaşça oyun, elmaları ve kapak olarak kestiklerimiz orta boy derin bir tenceye alın.
Elmaları ve kapak olarak kestiklerimizin üzerine toz şeker, çubuk tarçını, adet karanfilleri ve suyla kırmızı gıda boyasını karıştırıp üstüne ilave edin.
Elmaları yumuşayıncaya kadar fazla ezilmeyecek şekilde pişirin. Tencereyi ocaktan alıp soğutun. Soğuttuktan sonra buzdolabımızda 1-2 saat kadar iyice soğutun.

Dolaptan çıkardığımız elmalarımızın içlerine dondurma pay edin. Kapaklarını da elmalarımızın üstüne kapatın. Tenceremizin dibinde kalan suyu da elmalarımızın üstüne gezdirdikten sonra servis yapabilirsiniz.

Hepinize afiyet şeker dolu günler dilerim....

Yorumlar

  1. Tarifin yayında arkadaşım,katılımın için çok teşekkürler.Etkinliğe istediğin kadar tarifle katılabilirsin.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. arkadaşım şahane bir görüntü.emeğine sağlık.çok beğendim.
    http://mintininmutfagi.blogcu.com/

    YanıtlaSil
  4. Çok teşekkür ederim arkadaşım. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  5. Nefis bir tatlı olmuş ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorum ve katkılarınız için teşekkür ederim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Güllü Elmalı Kurabiye Tarifi

Yiyeceklerin lezzeti kadar göze de hitap etmesi gerekir. Bu yüzden sizlere, bildiğiniz elmalı kurabiyeyi farklı bir şekilde sunmak istiyorum. Umarım beğenirsiniz. Malzemeler: 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı pudra şekeri 1 paket margarin 1 paket hamur kabartma tozu 1 paket vanilya Alabildiği kadar un ( 3,5 su bardağı un ). Hamur sonrasi için malzeme: 1/2 çay kaşığı kırmızı gıda boyası 1-2 çay kaşığı kakao. İç malzemesi: 2-3 adet rendelenmiş elma 3-4 çorba kaşığı toz şeker 1-2 çay kaşığı tarçın 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi ya da fındık. Hazırlanışı: Derin bir kabımıza yoğurt, pudra şekeri, vanilya, oda ısısında yumuşamış margarin, kabartma tozu ve unu azar azar ilave ederek, kulak memesi yumuşaklığında olacak şekilde yoğurun. Hazır hale gelen hamuru üç eşit parçaya bölün. Birincisi sade olacak,  ikincisine 1 çay kaşığı kırmızı gıda boyası ilave edip iyice yoğurun, üçüncü hamur

Mantarlı Tavuk Sote Yemeği

Malzemeler: ( 6-8 Kişilik ) (maliyeti 15 TL) 500-600 gr. tavuk göğsü 400 gr. taze mantar (kültür) 2 adet kırmızı biber 5-6 adet yeşil biber ( ben çarliston kullandım ) 7-8 diş sarımsak 2-3 adet domates ( kabuğu soyulmuş ) 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı domates salçası 2 adet orta boy kuru soğan 1 yemek kaşığı Knorr sebzeli çeşni yeterince tuz yeterince karabiber yeterince kekik yeterince pul biberi 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ. Hazırlanışı: Küp küp doğramış olduğumuz soğanları, tavaya sıvıyağ ekleyip, hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Üstüne kuşbaşı olarak doğradığımız tavukları da ilave edip beraber kavuralım. İnce ince doğradığımız mantarları da ilave ederek, suyunu çekene kadar kavurmaya devam edelim. Mantarlar kavrulurken su bırakacaklardır, bu yüzden suyun bir kısmını bir kaseye aktarın. Sonra halka halka doğradığımız kırmızı ve yeşil biberleri ve ince ince doğradığımız sarımsakları da ekleyerek kavurmaya devam edelim. Tuz, Knorr sebzeli ç

Yalancı Sulu Köfte Tarifi

Malzemeler: 2 su bardağı ince esmer bulgur ya da beyaz ince bulgur 1 adet orta boy kuru soğan 3 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı domates salçası Yeterince tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı köfte baharatı 1 çay kaşığı kimyon 1 adet yumurta 3-4 yemek kaşığı un Bulguru ıslatmak için 1,5 su bardağı sıcak su Hazırlık Aşaması: Kaynatmış olduğunuz 1,5 bardak su ile ince bulguru derin kapta ıslatın. Üstünü kapatıp, çekmesini bekleyin. Soğanlarınızı rendede ya da rondonuz varsa ezin. Islatmış olduğunuz bulgurun soğumasını bekleyin. Soğan, yumurta, salça, tuz, karabiber, kimyon, köfte baharatı, sarımsağı, tuz ve unu ilave ettikten sonra güzelce yoğurun. Sonra bir kaseye su koyun. Köfte hamurundan fındık büyüklüğünde yuvarlaklar yapın, kasedeki suya elinizi az ıslatıp öyle yuvarlayın. Böylece daha kolay yuvarlamış ve köfte hamuru elinize yapışmamış olur. Bu yapmış olduğunuz köfteleri geniş yaygın bir kaba koyun ki birbirlerine çok yapışması