Ana içeriğe atla

Patates Salatası















Malzemeler:
7-8 adet Patates
Kıvırcık
Maydanoz
Dereotu
Havuç
Taze nane
Taze Kırmızı Biber
Taze Yeşil Biber
Mısır
Taze soğan
Pul Biber
Nar ekşisi
Elma sirkesi
Limon suyu
Kuru nane
Zeytinyağı
Tuz.

Hazırlanışı:
Patatesleri yıkayıp kabuğunu soyun. Küçük bir tencerere küp küp doğrayın. Üstünü geçecek kadar su ilave edip haşlayın. Yarım demet maydanoz, 7-8 adet kıvırcık, bir kaç adet taze nane, bir kaç adet dereotu, 2 adet taze kırmızı biber, 4-5 adet taze yeşil biber, 6-7 adet ayıklanmış taze soğan, kabuğu soyulmuş 1-2 adet havucu güzelce su ile yıkadıktan sonra geniş bir kabın içine su koyun, bir iki damla da elma sirkesi ilave edip biraz mikropları gidene kadar bekletin. Hem mikroplardan arınmış olurlar hemde daha canlı olurlar. Kütür kütür olurlar. Haşlanan patateslerin suyu kalmışsa süzün ve salata yapacağımız geniş bir kaba koyun. Sirkeli suda beklettiğimiz sebzelerimizi su ile durulayın ve doğrayın, havucu rendeleyip pateslere ilave edin. 1-2 çay kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 adet limon suyu, 1-2 yemek kaşığı elma sirkesini de ilave edip karıştırın.
Süslemesi içinde; 1 adet domatesin kabuğunu ve bir adet limonun kabuğunu kopmayacak şekilde kesin ve kesilen kabukları parmağınıza dolayıp, gül şekline getirin. Salatayı zenginleştirmek için, kabuğu soyulmuş domatesi de dörde bölüp ekleyebilirsiniz. Üstüne 1 tatlı kaşığı kuru nane, 1-2 yemek kaşığı mısır, 1-2 yemek kaşığı nar ekşisi ve son olarak 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edin. Hem mideye, hem göze hitap edecek, lezzetli olduğu kadar, sağlık açısından da faydalı patates salatamız hazır.























Hepinize afiyet olsun, sağlık dolu günler dilerim...



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Güllü Elmalı Kurabiye Tarifi

Yiyeceklerin lezzeti kadar göze de hitap etmesi gerekir. Bu yüzden sizlere, bildiğiniz elmalı kurabiyeyi farklı bir şekilde sunmak istiyorum. Umarım beğenirsiniz. Malzemeler: 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı pudra şekeri 1 paket margarin 1 paket hamur kabartma tozu 1 paket vanilya Alabildiği kadar un ( 3,5 su bardağı un ). Hamur sonrasi için malzeme: 1/2 çay kaşığı kırmızı gıda boyası 1-2 çay kaşığı kakao. İç malzemesi: 2-3 adet rendelenmiş elma 3-4 çorba kaşığı toz şeker 1-2 çay kaşığı tarçın 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi ya da fındık. Hazırlanışı: Derin bir kabımıza yoğurt, pudra şekeri, vanilya, oda ısısında yumuşamış margarin, kabartma tozu ve unu azar azar ilave ederek, kulak memesi yumuşaklığında olacak şekilde yoğurun. Hazır hale gelen hamuru üç eşit parçaya bölün. Birincisi sade olacak,  ikincisine 1 çay kaşığı kırmızı gıda boyası ilave edip iyice yoğurun, üçüncü hamur

Mantarlı Tavuk Sote Yemeği

Malzemeler: ( 6-8 Kişilik ) (maliyeti 15 TL) 500-600 gr. tavuk göğsü 400 gr. taze mantar (kültür) 2 adet kırmızı biber 5-6 adet yeşil biber ( ben çarliston kullandım ) 7-8 diş sarımsak 2-3 adet domates ( kabuğu soyulmuş ) 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı domates salçası 2 adet orta boy kuru soğan 1 yemek kaşığı Knorr sebzeli çeşni yeterince tuz yeterince karabiber yeterince kekik yeterince pul biberi 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ. Hazırlanışı: Küp küp doğramış olduğumuz soğanları, tavaya sıvıyağ ekleyip, hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Üstüne kuşbaşı olarak doğradığımız tavukları da ilave edip beraber kavuralım. İnce ince doğradığımız mantarları da ilave ederek, suyunu çekene kadar kavurmaya devam edelim. Mantarlar kavrulurken su bırakacaklardır, bu yüzden suyun bir kısmını bir kaseye aktarın. Sonra halka halka doğradığımız kırmızı ve yeşil biberleri ve ince ince doğradığımız sarımsakları da ekleyerek kavurmaya devam edelim. Tuz, Knorr sebzeli ç

Yalancı Sulu Köfte Tarifi

Malzemeler: 2 su bardağı ince esmer bulgur ya da beyaz ince bulgur 1 adet orta boy kuru soğan 3 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı domates salçası Yeterince tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı köfte baharatı 1 çay kaşığı kimyon 1 adet yumurta 3-4 yemek kaşığı un Bulguru ıslatmak için 1,5 su bardağı sıcak su Hazırlık Aşaması: Kaynatmış olduğunuz 1,5 bardak su ile ince bulguru derin kapta ıslatın. Üstünü kapatıp, çekmesini bekleyin. Soğanlarınızı rendede ya da rondonuz varsa ezin. Islatmış olduğunuz bulgurun soğumasını bekleyin. Soğan, yumurta, salça, tuz, karabiber, kimyon, köfte baharatı, sarımsağı, tuz ve unu ilave ettikten sonra güzelce yoğurun. Sonra bir kaseye su koyun. Köfte hamurundan fındık büyüklüğünde yuvarlaklar yapın, kasedeki suya elinizi az ıslatıp öyle yuvarlayın. Böylece daha kolay yuvarlamış ve köfte hamuru elinize yapışmamış olur. Bu yapmış olduğunuz köfteleri geniş yaygın bir kaba koyun ki birbirlerine çok yapışması